Novi Sad
31.10.2012.
10:09 > 07:44
Novosadska prosvetna inspekcija pokrenula je inicijativu za uvođenje godišnjih lekarskih pregleda za prosvetare, nakon istraživanja koje je pokazalo da su petinu osnovaca nastavnici vređali i ismevali, a oko šest odsto vukli za kosu i uši.
  • Zoka

    16.11.2013 21:21
    Strašno!
    Džaba nam bilo...kucam pripremu za čas po nekoliko sati,mozgam,hoću da budem kreativna...namučim se debelo..i..odem na čas,,,krenem sa pričom..Ma,koga je briga šta ja pričam..Uključili mobilne telefone,rastežu žvake,podsmevaju se...Zapitam se..Hej,devojko***Pa,nije valjda da ovo želiš da radiš u životu???...Roditelji mu kupili mobilni telefon tablet koji košta 50000 dinara ...i što bi slušao ono što ja imam da kažem, kada je od roditelja dobio sva uputstva kako se živi...Zbogom prosveto!Roditelji,izvolite pa upropastite decu do kraja!
  • geograf_021

    12.12.2012 05:30
    sta reci.....
    Cim pogledamo ministra prosvete sve nam se samo kaze..... :) Slazem se da nastavnici imaju testove kod psihologa barem jednom u 4 godine jer nas ima raznih . Sto se dece tice , donekle ih i razumem, zive u jednom histericnom vremenu bez pravih uzora i idola sem Sarica,Karadzica,Mladica i ostale ekipe... (bash se pitam od koga su to culi). Kada mi ucenik kaze na casu " Zasto mi ucimo Ameriku, to su p*cke i crncuge koje su nas bombardovale" sve mi je jasno ko mu je taj pecinsko-radikalski pojam ubacio u glavu,a dete samo po sebi ima dobar kapacitet za predmet koji predajem....Mlad sam i josh imam energije da se borim za njih i nadam se da ce jednog dana da im dodje iz dupeta u glavu. Sto se tice naseg dragog nam ministarstva bolje da ne komentarishem previshe, sto bi se u narodnom zargonu reklo "sve moj do moga"...Decu su zastitili kao bele medvede a iz skola nam izlaze kriminalci i huligani sa 14 godina...svaka cast gospodine Obradovicu!!!
  • DekiNS

    02.11.2012 00:04
    Milan
    Тачно тако! Ево конкретног примера у каменичкој школи је на директорској позицији две године највећа кур..тина и још обична учитељица по професији, а једини аргумент за такво њено позиционирање је чланство у ЛСВ-у и малкице у ДС-у! Резултат њеног вођења школе је: иживљавање над радницима, крађа имовине, тотално деградирање квалитета наставе, лоши међуљудски односи, реновирања без конкурса о јавним набавкама и штошта још! Најсмешније је што ће управо ова особа доћи главе поменутим лицима у мом првом коментару ;-)!
  • Univerzitetki predavač

    01.11.2012 22:47
    a mi?!
    mogli bi i za unevrzitetski kadar uvesti preglede, ima nas raznih....
  • Milan

    01.11.2012 09:51
    Opet ja
    Kada čitam ove komentare prosvetnih radnika, sve mi je jasno. Dokazujete da niste problematični tako što iznosite ekstremne stavove i svi su drugi odgovorni sem vas samih. Deca su grozna, roditelji još gori, a vi ste njihove žrtve. Pri tome, radite za bednu platu, jedva duplo veću od plata tih roditelja.
    Potpuno vas razumem i izvinjavam se što sam pomislio da bi možda trebalo i vi nešto da promenite, da odete na neki seminar o radu sa problematičnom decom, a da kolege koje decu na bilo koji način zlostavljaju ili ne rade svoj posao dovoljno dobro uklonite iz škola. Ne kažem da bilo koga treba streljati, ali nije svako za rad sa decom.
  • 01.11.2012 07:23
    @Www
    Odgovor na Vase pitanje,"zasto odstraniti gej nastavnike"
    Primer od pre 2 i vise decenije,kada je moje dete islo u OS,

    Elem, nastavnik koji je predavao geografiju se razboleo, i naravno dodje zamena, i tada nastajeu problemi od strane zamenskog nastavnika...
    sto bi se reklo, nastavnik je vise paznje nego obicno posveciovao mom sinu.
    U pocetku za nas roditelje je to bilo normalno, sve do momenta kada taj isti zamenski nastavnik nije zatrazio od naseg deteta da uvece dodje kod njega kuci po neki atlas, kako bi dopunio znanje iz geografije, dete je volelo taj predmet i dodatno se informisalo.
    Mi roditelji nismo dozvolili da nase dete ode do nastavnika

    Tada smo pitali sina,kako predaje taj nastavnik(dete je tada imalo 11 godina)

    Odgovor je bio, da on jako voli njega, da ga stalno mazi,ljubi u obraz,teme... i da nije lepo sto mu nismo dali da ode kod njega kuci po atlas
    Otisli smo u skolu, sve rekli direktoru, a odgovor
    "....znate mi znamo da je gej (nismo znali da je naklonjec decacima), i zato stalno radi na zamenama, i nije on jedini, imamo
    u skolstvu i lezbejki, i one rade samo na zamenama...."

    Nije da imam protiv gej osoba, neke i poznajem,one normalno rade,zive svoj zivot
    i NISU presli iz gej U PEDOFILE
    (ne pripadam niti imam sklonosti prema gej populaciji)

    Ne znaci da sada treba sve gej osobe odstraniti sa radnih mesta, i "normalni" mogu postati pedofili
    to je vrlo tanka linija, izmedju pedofila i "normalnih osoba
  • Ozbiljan roditelj

    01.11.2012 06:58
    različiti modeli obrazovanja
    Zašto se ne napravi nekoliko modela škola. Nije to uopšte komplikovano. U Nemačkoj, još od obdaništa postoji klasično obrazovanje, kao kod nas. Zatim postoje obrazovanje bez autoriteta, tu deca rade ko šta hoće, sede na drveću, ulaze, izlaze. Takvi su im i roditelji i oni mogu da prate takav vid vaspitanja zato što u to veruju. A veruju i prosvetni radnici koji rade na takvim mestima. I na kraju, imate vrlo stroge škole (kao katoličke ili slične) u kojima je režim precizno uređen, kazne postoje i nema šanse da se tu proziva prosvetni radnik. Uglavnom iz takvih škola i dolaze veoma pametni i uspešni. Nemojte mi samo sada spominjati pedofiliju. Te pošasti ima u svakoj školi.Ja, lično, ne mislim da deca treba i smeju da rade šta hoće. Uvođenje u društveno prihvatljivo ponašanje i pravila je dužnost i roditelja i nastavnika. A za to moraju postojati mehanizmi. Ne može biti mehanizam međusobno optuživanje roditelja i nastavnika. Ja želim da bude - gde ja stadoh ti produži- i ne mogu kao roditelj da odgovaram za to kako se dete ponaša u učionici, kao što nastavnik ne treba da odgovara za to kako se moje dete ponaša u mom prisustvu, u dnevnoj sobi, kupatilu, restoranu...
  • bivši đak

    01.11.2012 06:52
    Nisu normalni i to u većini, baš u OŠ
    Nisu normalni i to u većini OŠ jer svi dobijaju posao preko veze, i to najčešće razmažena deca koja nisu sposobna da brinu o sebi i svojoj deci takvi učitelji, nastavnici vaspitaju našu decu. Znam iz svog života neke primere, gde učiteljice i nastavnici lumpuju po gradu bukvalno sa narkomanima i ozota jedna od njihovog života. Drago mi je što su napokon rešili da preispitaju njihovu psihu.
  • mame i tate nemaju vremena ..

    31.10.2012 22:30
    ma zaboravite....nije ni bitno ..ionako ce kraj sv
    ...kazace vam se samo kada dodje reme za kajanje ...a ono je tu ...iza coska skole :(
    Kada vam prepustimo vasu decu da ih dovaspitate ... imacete ceo zivot za kajanje a onda nam nemojte reci "sto nam niste kaz'li?"
  • mama Maca

    31.10.2012 21:57
    ma treba ......
    treba sve te prosvetne radnike ukinuti zakonom, Samo muce i ii i i kinje decicu. I treba na njihovo mesto dovesti mame i tate .... samo jedan dan ... ma samo jedan cas ..pa kada im najbolji drug njenog/njegovog zlata na sred casa , pred tridesetak jednako mentalno razvijenih", kaze :" Ma sta ti tu meni... poslacu ti mamu ..... popecemo ti advokata na ..... kontas li ti mene? FYS ....." izleteo bi dragi tata, u pratnji drage mame iz ucionice i sutra bi potpisao papir kojim odobrava "sve neophodne radnje da se dete upodobi" //// smrc ...smrc/////// pokricu se cebetom, sesti u cosak sobe i tiho jeeeeeeeeeeeeeeeeeeecati nad generacijama koje dolaze i njihovim nadobudnim roditeljima ...... sve rade samo nemaju vremena da vaspitavaju SVOJU decu, koju su pravili zato sto si uh zeleli, koju su rodili zato sto su ih zeleli, koju su jos u pelenama ubacili u balaviste zato sto ih vise nisu zeleli kod kuce a bake i deke ih NISU zeleli cuvatijer su nevaljali , pa uciteljicama , pa nastavnicima........ Prezivecemo mi njihovu decu i marifetluke tih par godina ; i "copy-paste" odluke Ministarstva a onda ce "zlacani" biti vraceni SVOJIM mamama i tatama na ceo zivot, na dembelisanje , i zicanje para za kladionicu i kafic i "roditeljski hotel do 45" i mozda ce cak oni krojiti kapu svojoj bivsoj uciteljici ...:) zemljo Dembelijo prodanih dusa
  • roditelj

    31.10.2012 21:51
    nasa deca
    Ako neko ko radi sa decom i sve ovo sto je napisao stvarno misli o deci onda mi kao nacija nemamo buducnost. Rec ljubav i odgovornost niko nije spomenuo. "Da, ja volim decu, razmazio sam ih, ali sam odgovoran roditelj!" "Volim svoj posao, odgovorno ga radim, a deciji smeh mi na raspustu najvise nedostaje!" Ne gledati na druge i koliko vec sutra prisetiti se ovih recenica i potruditi se da ih ispostujemo. Deca najbolje uce na primerima. Voljena, odgovorna deca su nasa buducnost. Dajmo im primer!
  • DekiNS

    31.10.2012 21:34
    Надовезао бих се на претходни свој коментар - то колико сте уплашени, ви просветари, се може видети и у именима под којим остављате коментаре! Док год будете гледали живот из мишје перспективе, тако ће вам и бити...!
  • DekiNS

    31.10.2012 21:29
    Anonimus - fizicarka
    То је зато што сте ви, просветни радници, несложни међу собом; склони манипулацији од стране директора и појединих интересних група око њега; немате став и непоштујете прво себе, а очекујете да вас други поштују; гледате да задржите посао по сваку цену и ћутите на све неправилности које се дешавају у школи; слепо се држите закона - служите том закону, уместо да закон служи вама... Знам то, видео сам, част изузецима, али су они у мањини!
  • Br

    31.10.2012 21:28
    eh da znate
    Da li neko zna koliko dece vređa i maltretira nastavnike. Pogledajte snimke sa Youtube-a. Deca tek krenula u osnovnu školu razbijaju glave jedni drugima, roditelji ne mogu da se izbore s njima. Ponekad je jedini metod da smiriš učenika i vratiš ga u kolosek, da upotrebiš i metode koje nisu pedagoške. Tek tada shvati da nisi mačiji kašalj.
  • Europa zdaj

    31.10.2012 21:17
    Hoce li biti i ono kao nekada u vojsci,Ciga deli svima 'hemijsku zdravstvenu komponetu' (zato sto on najzdravije tj.najsiromasnije zivi) a jedno od neizbeznih,tradicionalnih pitanja je uvek 'Da li vam je nekada doslo da ubijete sopstvenog oca?' Salu nastranu ali vec godinama ova drzava i raznorazne vlasti koje su se menjale samo traze kojesta od prosvetara, od uvecane norme casova, kasnijeg ili prevremenog odlaska u penziju,uvodjenja inkluzivnog obrazovanja bez odgovarajuce obuke i pomoci u radu,tzv.seminara koji se placaju mahom iz sopstvrnog dzepa a obavezni su,povecanja broja ucenika u odeljenjima bez ikakvog kriterijuma itd.Pravo je pitanje kada ce drzava ponuditi i nesto u zamenu,nesto sto istinski vredi osim povecanja plata od 2 posto u protekle cetiri godine?
  • 31.10.2012 21:08
    Profa
    Nisam normalan. Spremim čas upotrebljavajući sve moderne nastavne metode, naučene na kojekakvim seminarima, u toku časa kad treba učenici da se uključe, svi ćute i jedva čekaju da idu kući. Prazni su, siromašni duhom i nezainteresovani za bilo šta što im može omogućiti da žive normalno. Najbolji profesori su im oni kod kojih na času rade sve, samo ne ono što treba. Proklinjem dan kada sam se zaposlio u prosveti. Davno bi otišao ali nema privrede, inženjer sam i nemam šta da radim u rodnom gradu. Ako sve bude u redu, uskoro idem u Nemačku, pa pregledajte koga hoćete.
  • prosvetar

    31.10.2012 21:04
    Predlog
    Šta mislite o predlogu da se prvo pregledaju direktori!
  • DekiNS

    31.10.2012 20:37
    Www
    Не брини се ова екипица - Срђанов, Бабић, Кашерић, Панић, Виђикант... је под мониторингом, а исход истог ће бити "не би им се нашао у кожи" ;-)!
  • Mikica

    31.10.2012 20:11
    dobra deca
    Strasno je sto u celom cirkusu, u kojem su naravno prosvetni radnici najvece "zlo", najvise stradaju dobra, normalna, vredna i lepo vaspitana deca. Dok nastavnici pokusavaju da rade, trude se da uvedu red, pokusavaju realno da ocenjuju, ometeni su najrazlicitijim pritiscima sa svih strana kako bi se zastitila lenja i nevaspitana celjad, te na zalost nisu u mogucnosti da se dovoljno posvete onima koji to zasluzuju. U svakom zitu ima kukolja, ali gde nema? Generalizacija je uvek samo jedna strana medalje.
  • ucitelj

    31.10.2012 19:09
    Nemam nista protiv da se kontrolise psihicko stanje prosvetara ali treba, bar pri upisu dece u skolu uvesti praksu da i roditelji donesu lekarsko uverenje, o svom psihickom stanju, kako bi se skola postavila prema detetu i roditelju.Uz to, uvesti, pored kodeksa ponasanja i kodeks oblacenja, uciteljica, nastavnica, pa cak i direktora. Mozete li da zamislite skolu u kojoj vas doceka direktorica u farmerkama upasanim u cizme, ili uciteljicu u utegnutim farmerkama sa spustenim strukom? Kako ocekujete da vam se deca ponasaju i oblace, kada prosvetari daju ruzan primer svojim ponasanjem i oblacenjem, toj istoj deci?
  • anonimni prof

    31.10.2012 18:05
    ucena
    ucenjivali su nas sve da damo petice maminom i tatinom cedu, sinu predsednika opstine a cedo zasluzilo sve trojke. Koleginica onda svim djacima podigla zakljucene ocene al neki su samo tom detetu. E sad ko treba da ide na procenu, ta koleginica ili ovi ostali? Svi su ludi u svetu prosvete, a iskreno ni mame ni tate ne shvataju kakve su to muke. Deci je lako oni imaju maksimalno 7 nastavnika na dan a mi imamo njih 200 na dan. Roditelji imaju njih dvoje na dan. Pa sad vi gledajte kome je ovde najteze
  • psiho

    31.10.2012 17:09
    U osnovnim skolama imate sada mahom vise losije dece nego ranije, odnosno dece koja doguraju do sestog i visih razreda jer nisu ponavljala prvi osnovne zbog cvetica i sl, pa ne znaju ni da citaju, sve sricu na slogove. Ako djak u sestom osnovne ne moze da procita tekst kako treba, on ne moze ni da ga nauci, a kamoli razume. Ovakve dece je sve vise i vise, tablica mnozenja je prosto toliko teska da je zna samo 2% ucenika a i u tih 2% mozda ima 0.1% koji u osmom razredu zna da deli dva decimalna broja. Ucenici ne znaju da gledaju na sat sa kazaljkama. Toliko stvari ne znaju o zivotu da bih ja mogla ovde pisati satima i satima. Ali ono sto oni znaju a tu je koleginica u pravu jesu njihova famozna prava. Problem je sto nastavnik nema vise nikakva prava. Dopunsku nastavu je opasno drzati ako imate manje od 4 deteta prisutna jer bi neko mogao eto da izjavi kako ste vi maltretirali seksualno tu decu, i mnogi nastavnici iz tih razloga nece da drze dopunsku jer im uporno dolazi svega par djaka. Nekad kad je normalno zagrliti dete koje place zbog neceg, koje je uznemireno, prosvetar prvo pomisli da li ce me tuziti za seksualno maltretiranje ako saosecam sa ovim detetom? ako klinac drzi puskice ispod dupeta i ja gledam detetu u medjunozje, opet da li ce me tuziti?, sta mi sve prodje kroz glavu za samo jedan radni dan, nemate pojma. Pa naravno da ce svako ko radi duze od 10 godina u ovoj bransi odlepiti. Toliki pritisak je nemoguce podneti.
    Ali sve to na kraju zaboravi kad vidite njih par na dodatnoj nastavi kako se trudi i decu koja ipak zele nesto da nauce. Zbog njih jedino vredi raditi ovaj posao. Nazalost njih je jako malo.
  • www

    31.10.2012 16:59
    @Anonimus
    Meni je sve ok što ste napisali, samo ne znam što treba odstraniti gej nastavnike. U čemu je problem s njima? Možda ste mislili pedofile, njih svakako ima, ali nisu svi gej, naprotiv! I šta ćemo sa onim sasvim "strejt" nastavnicima koji napastvuju devojke, nisu ni pedofili? Recimo, devojke od 17 ili 18 godina, svoje učenice? Mene oni definitivno više brinu od nastavnika koji je gej i pristojno se ponaša. A šta ćemo sa nastavnicama koje vode ljubav sa učenicima? Mislite da njih ostavimo? Koji bi 17 - to godišnjak odbio svoju nastavnicu od, recimo 30, a još i dobru ribu? Ako mislite da svega ovoga nema, JAAAKO ljuto se varate. Gde od svega nađiste da su baš GEJ nastavnici opasni? Nikad mi ovaj narod neće biti jasan!
  • 31.10.2012 16:54
    fizicarka
    ranije se u razredu nalazilo dvoje problematicne dece kojima si mogao da lupis samar ili da im das packe ili da ih povuces za usi, dok su ostala deca bila dobra i pristojna. SADA u razredu imam dvoje DOBRE dece a ostatak je problematican a vise ne mozes ni da ih samaras. Nije ni cudo ako su prosvetari prsli. Hajde roditelji, da vas cujem. Ocekujete da se neko stara o njih 30 u isto vreme a vi ne mozete da se starate o svoja dva deteta kako treba. i nastavnici su za sve krivi naravno, deca su svetinja. Da, mozda nekada davno ali tad deca u ocima roditelja nisu bila svetinja vec su dobijali batine i kuci ako nesto pogrese u skoli. Deca su se nekad crvenela na casu kad ih opomenes da pricaju, sad te jos usput opsuju i kazu sto nas prekidate. Izadje mi na tablu i kaze mi BRATE, e brate... Nemam komentar samo bih ja dovela svakog roditelja da jedan dan bude ucitelj, nastavnik ili profesor. Samo da vide kakva su im deca i koliko su nevaspitana. Ja sam packe dobijala i u cosku sam stajala, sedela u magarecoj klupi i td. I to za nestasluke stotinu puta manje nego sto su danasnji. Deci niko nista ne moze, i oni to znaju. I bitno da oni znaju svoja PRAVA njihova PRAVA znaju ali nemaju pojma koliko kilometar ima metara. Nikad ih na casu nisam izvredjala a doslo mi je sigurno X puta da tako nesto uradim kao i svim mojim kolegama. Pa ako je nekad nekom i ispalo nesto , oprostite im ipak su i nastavnici ljudi.
    Da ne pricam da deca raznorazne stvari shvataju uvredljivo. Npr jedan moj kolega je nastradao zato sto je pogresno izgovorio prezime jednog djaka i to slucajno, mali u dreku i kod direktora, dosli roditelji, covek zamalo posao da izgubi zbog razmazenog derista. Znaci ni lapsusi nisu dozvoljeni. Mi najvise pazimo sta pricamo na casu jer mi imamo stotinu malih sefova koji jedva cekaju da nesto pogresimo. Mi imamo jos sefova, imamo njihove roditelje, pa direktora pa inspekciju pa ministarstvo. Da li iko u drzavi ima toliko sefova i da li je iko u drzavi pod tolikim pritiskom. NE. A plata za to i da ne govorim. Prosto mi zao sto smo mi ovakav narod pa ne mozemo ni da strajkujemo kako treba. Da vidimo sta bi oni bez skole a 5 godina nam je ista plata. 5 godina, tad je to bilo 500 eura i vise a sad je 300 i nesto pa sad vi gledajte. Zasto smo se mi obrazovali? Da nas vredjaju tudja deca??? Pa svojoj ne dozvoljavam tako nesto
  • nidzo

    31.10.2012 16:05
    @veliki majstor
    Slazem se, ali prvo utvrditi da li je taj nastavnik psihicki normalan.
  • 31.10.2012 15:27
    Test za profesore OK

    -obavezno prekontrolisati sve prosvetne radnike da li pripadaju gej populaciji (svejedno jel su lezbejke ili gej)i otpustiti
    -sve alkoholicare takodje otpustiti sa radnog mesta

    sada postoji i druga strana medalje
    -decu takodje treba slati 2x godisnje na pregled-psihicki, jer ima veliki broj dece koji su malo sadisti, alkoholicari,koriste neku od droga itd

    -potom roditelje cija su deca"najbolja" odstraniti iz skole ako zele da vrse tiraniju nad prosvetim radnicima i direktu, zbog "nezasluzenih" losih ocena njihovog deteta
    -
    oditeljima strogo zabraniti a po potrebi i udaljiti iz skole i kazniti (podneti prekrsajnu prijavu) ako zele fizicki da nasrnu na prosvetnog radnika

    zatim uvesti kao nekada, OBAVEZNE roditeljske sastanke, a ako roditelj ne dodje na roditeljski ubeleziti MISU u rubriku pored imena ucenika,
    i napomenuti da odredjen broj minusa automatski smanjuje ocenu u vladanju,jer roditelj NE VODI BRIGU O DETETU SVOM

    Najvaznije je da NEMA POVLASCENIH ucenika zbog roditelja, koji su neko i nesto
    koji imaju zivotni standard poput gradjana u EU
    koji su u nekoj "vaznoj" politickoj stranci
    onda da ne bude povlascenih zbog rodjackih veza, veza prijateljstva

    Kada bise sve navedeno i sada primenjivalo ne bi bio ^potreban LEKARSKI PREGLED

  • 31.10.2012 14:39
    mama
    Svi koji kazete da su deca razmazena, u pravu ste! Ali to nije razlog da neko nece lepom detetu da da manju ocenu od 5 (cula sam licno od profesorice) ili da dete koje ima astmu nastavnik oslovljava sa pumpica (i redovno je pijan). za sve decu je smislio uvredljive nadimke. u jednoj gimnaziji predaje profesorica koja je bila na psihijatriji (nije mi namera da nekog diskriminisem), ali ne ume da radi sa decom! Toliko
  • Brka

    31.10.2012 14:30
    roditelji najgori
    U lancu Deca, Ucitelji i Roditelji ubedljivo su najgori roditelji. Stojim 100% iza ove tvrdnje kao jedan od roditelja. Velika bi bila stvar da se zainteresovani roditelji, koji zele da budu bolji okupljaju negde i razmenjuju iskustva kako bi "normalnost" nadvladala ovo ludilo. Ne moze se sve svaliti samo na ledja prosvetara. Podrzavam sistematske preglede prosvetnih radnika, ima tu zalutalih neuroticara, ali mora se raditi i na edukaciji roditelja.
  • 31.10.2012 14:10
    @haha
    i moj pregled je tako izgledao, samo sto ja ni taj testic nisam radila :)
  • www

    31.10.2012 13:49
    A ko će da pregleda inspektore? Znate li išta o njima? Ja ću vam reći: bolje da ne znate!
  • Andrija Šrek

    31.10.2012 13:38
    ...
    Po istome osnovu, ja bih uveo i obavezan sistematski pregled za buduće roditelje.
  • Milan

    31.10.2012 12:59
    Škole su tu zbog dece...
    Slažem se da su deca danas mnogo raspuštenija nego ranije i da je teže raditi sa njima, ali zato prosvetari treba da se edukuju za rad sa "problematičnijom" decom, a ne da izigravaju uvređene primadone. Ako su neki i psihički pukli radeći sa takvom decom to jeste problem, ali nije problem novih generacija učenika koji treba da trpe nečije iživljavanje. Lečenje, prekvalifikacija, penzija, sve su to opcije za nekoga ko iz bilo kog razloga više nije sposoban da radi sa decom.
    Zbog problematičnih nastavnika najviše pate pristojna deca, a ova problematična su na takve stvari oguglala...
  • haha

    31.10.2012 12:37
    šta to vredi kad deo sistematskog pregleda kojim bi se trebala utvrditi psihička sposobnost predavača izgleda ovako:
    - "Da li je bilo slučajeva mentalno obolelih u vašoj porodici?"
    - "Nije"
    - "Ok, evo vam papir"
    + se uradi i neki mini test koji je smehotresan.. sa pitanjima tipa - da li često razmišljate o samoubistvu..
    Test fizičkih sposobnosti je stvarno ok i sve se proveri, ali psihičkih - ništa.

    mogu novinari to lako proveriti, samo se ode u bilo koji dom zdravlja i kaže "treba mi uverenje o psiho-fizičkoj sposobnosti za rad u prosveti" .. košta oko 3000din


  • I nad popom pop

    31.10.2012 12:31
    Ilegalno
    Jos jedna od milion gluposti u prosveti.Ova je sad Ljubicina koja se nece smiriti dok ne postane prosvetni nacelnik,ali u Kongu!Jedan invalid /zdravstvo/ da leci drugog invalida/prosveta/,predlozak za novo remek delo Radoja Domanovica!
    A stvar je samo da svako odgovorno radi svoj posao.Direktori su svedeni samo na servisiranje troskova/higijene/ i upravljanje spremacicama a ne obrazovnim procesom i nastavnicima.Lekarski pregledi,trazenje igle u plastu sena,zaludan posao,posebno prosvetne inspekcije. Kao da se ne zna ko je lud u svakoj skoli a ko je korumpiran.Ovako cesemo desno uvo levom rukom,no treba dici galamu kako nesto radimo!
  • Milica V

    31.10.2012 11:44
    gde se izgubio osećaj poštovanja?
    `Moj suprug je radio u srednjoj skoli i kada bi udaljio djaka sa nastave jer ometa cas, bivao je riban od direktora koji mu je rekao-NO NO TO NIJE PEDAGOSKI.
    Ali pedagoski je kada dodje tatica i kaže ko sme da mi dira dete i zavrne usi direktoru!?
  • veliki majstor

    31.10.2012 10:49
    Ja bih, bez ikakve grize savesti, uveo sibu u osnovne skole. Po dlanu, po guzi, sa i bez pantalona a u broju koji proceni ucitelj ili nastavnik. Pa svic, svic i mir u skoli.
  • Nela

    31.10.2012 10:31
    "psihička nesposobnost"
    Hmmmm, nije ni čudo da su psihički nesposobni kada iz godine u godinu moraju da trpe raznoraznu "maminu i tatinu" decu, a nemaju načina da ih kazne za devijantno ponašanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna